Blog updates

Latest news & updates

Cursus geschiedenis van metselwerk (deel 1 van drieluik)

1 maart 2018
Clinic metselwerk. Monumentenwacht Gelderland. Erfgoedwerkplaats Zutphen
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/03/2018
19:30 - 21:00

Locatie
Erfgoedwerkplaats

Categorie├źn


Clinic over de geschiedenis van het metselwerk en voegwerk op donderdagavond 1 maart. Dit is deel 1 van een drieluik over historisch metselwerk & voegwerk.

Om metselwerk goed te kunnen restaureren is het handig als je de geschiedenis van het metselen en voegen kent. In de middeleeuwen gebruikten we andere materialen en bouwstoffen dan bijvoorbeeld in de 19e eeuw. Stadsbranden, (handels)oorlogen, maar ook de ontwikkeling van het transport hadden invloed op de gebruikte materialen en technieken. Vooral de uitvinding van de stoommachine betekende een doorbraak in de ontwikkeling van bakstenen en mortels.

Met afbeeldingen, filmpjes en aan de hand van echte historische bouwmaterialen laat de docent zien hoe onze voorouders door de eeuwen hun gebouwen metselden en voegden. Na deze interessante clinic zul je op een hele andere wijze naar historisch metselwerk kijken.

Er zijn twintig plaatsen beschikbaar. Wanneer de clinic vol zit, kunt u op een wachtlijst worden geplaatst. Bij veel meer aanmeldingen wordt een tweede datum gezocht.

Om deel 2 en deel 3 van de drieluik te kunnen volgen, volgt u eerst deel 1.

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.