Blog updates

Latest news & updates
Nieuws

Extra cursus schilderwerk voor eigenaren van monumenten op 8 maart

26 februari 2018
Clinic schilderwerk

Vanwege de grote belangstelling voor de cursus schilderwerk in januari wordt deze avond herhaald op donderdagavond 8 maart. De cursus is bedoeld voor eigenaren van monumenten. Inschrijven kan hier.

Een monument beheren en onderhouden is niet altijd eenvoudig. Om eigenaren te helpen een betere opdrachtgever te worden bieden de gemeente Zutphen en Monumentenwacht Gelderland eigenaren van monumenten “clinics” aan. Deze korte cursussen worden tot en met 28 juni gegeven in de Erfgoedwerkplaats (de voormalige pastorie) aan de Tengnagelshoek 9 in Zutphen. Ze zijn gratis toegankelijk.

In veertien donderdagavonden komen steeds andere technische onderwerpen aan bod, zoals gewapend beton, glas en bitumineuze dakbedekking. De clinics zijn praktijkgericht en ze worden ondersteund met veel beeldmateriaal. Na elke cursusavond gaan de deelnemers naar huis met tips en trucs voor beter opdrachtgeverschap. De clinic over schilderwerk wordt gegeven door Peter Voshart.

De gemeente Zutphen heeft dit jaar de BNG Bank Erfgoedprijs gewonnen. Deze geldprijs wordt ingezet voor het erfgoed in Zutphen. De cursusreeks is een van de activiteiten in dit verband.

Cursusprogramma

Write a Comment